ANCCSAsociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România.

CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR "NICOLAE IORGA" BOTOŞANI

^

Festivalul concurs de teatru “LYCEUM”

Festivalul concurs de teatru “Lyceum” 2018

Festivalul concurs de teatru “LYCEUM”

Într-un oraş cu tradiţii teatrale, Festivalul de teatru pentru liceeni „LYCEUM” a venit ca un firesc frumos, în aerul de urbe provincială cu tei şi castani, pe unde parcă în nopţile cu lună plină, se mai vede Eminescu trecând, iar în iarba cu licuri de rouă se aud greierii îngânând Rapsodiile enesciene.

De XV ediţii scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” este spaţiul unde tinerii liceeni fac teatru.
Ei crează roluri, spectacole descoperindu-şi talentul, urmându-şi destinul, prin obţiunea profesională, uneori de ultim moment (coregrafie, actorie, scenografie, teatrologie).

Este festivalul cu cele mai frumoase rezultate pe plan naţional, trupele care câştigă o ediţie, participă la alte festivaluri din ţară unde ne reprezintă de fiecare dată cu succes, fiind laureaţi şi chiar câştigători la : Neamţ, Iaşi, Bucureşti, etc..

Dacă am pomeni câţi foşti liceeni sunt astăzi actori, regizori, critici de teatru, nu ne-ar permite spaţiul şi poate am omite pe cineva, doar atât vă spunem că ei sunt peste tot în ţară şi sunt oameni de artă cu care ne mândrim şi cărora le mulţumim că şi-au legat numele de Festivalul de teatru „Lyceum”, ajuns la a XVI-a ediţie.

Ar fi nedrept să nu amintim de sprijinul acordat nouă, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, în mod special prin persoana domnului Inspector General Afjunct,  prof.dr. Daniel Botezatu, care a iubit teatru ca artist amator, liceean fiind şi este legat şi astăzi de teatru prin această manifestare culturală, la reuşita căreia a contribuit.

Arhiva Festivalului concurs de teatru “LYCEUM”

*
2 la sută
*
-
Casa de Cultură a Sindicatelor "Nicolae Iorga" Botoşani, Strada Marchian, Numărul 5, 710211.