ANCCSAsociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România.

CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR "NICOLAE IORGA" BOTOŞANI

^

Festivalul concurs “MICUL PRINT”

Festivalul concurs “Micul Print” 2018

Festivalul concurs “MICUL PRINT”

În anul 2001, în urma unor discuţii cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, s-a ajuns la concluzia că este bine şi benefic pentru copii talentaţi din grădiniţele municipiului Botoşani, să oferim un cadru adecvat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoşani, pentru a-şi pune în valoare calităţile şi aptitudinile artistice, sub forma unui concurs. Aşa a luat naştere FESTIVALUL CONCURS „MICUL PRINŢ” ajuns astăzi, în 2012, la a XI –a ediţie.

În urma discuţiilor ce au avut loc între Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoşani, reprezentată de domnul ec. Valentin Rău – Director şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Botoşani, reprezentat prin doamna prof. dr. Ada Alexandrina Macovei – Inspector General, FESTIVALUL CONCURS „MICUL PRINŢ” va deveni din anul 2009 un festival ce se adresează tuturor grădiniţelor din judeţul Botoşani
Participarea la concurs şi alegerea repertoriului sunt opţionale.
Concurenţii susţin 3 probe: cântec, recitare şi dans.

Juriul acestui concurs este alcătuit numai din oameni de specialitate care, prin profesionalismul şi imparţialitatea lor, reuşesc să răsplătească  cu diplome şi premii eforturile depuse de micii artişti.
Concursul se bucură de o largă popularitate în rândul preşcolarilor, dovadă numărul mare de copii înscrişi la fiecare ediţie, iar concurenţii beneficiind în final, de acomodarea cu scena şi cu aparatura de scenă, de comunicare individuală şi la nivel de grup şi nu în ultimul rând, dezvoltarea spiritului de competiţie.

O parte dintre aceşti copii, care si-au descoperit vocaţii artistice prin participarea la acest concurs, îşi continuă studiile în acest domeniu, urmând cursurile şcolilor şi liceelor cu specific artistic sau frecventând cursurile unor şcoli particulare în domeniul artistic.

Arhiva Festivalului concurs “MICUL PRINT”

*
2 la sută
*
-
Casa de Cultură a Sindicatelor "Nicolae Iorga" Botoşani, Strada Marchian, Numărul 5, 710211.