ANCCSAsociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România.

CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR "NICOLAE IORGA" BOTOŞANI

^

Festivalul concurs “TOAMNA BOBOCILOR”

Festivalul concurs “Toamna Bobocilor” 2018

Festivalul Concurs “Toamna Bobocilor”

Festivalul concurs „Toamna Bobocilor” a debutat în anul 1993, sub denumirea de „Miss Boboc” antrenând toate liceele din municipiul Botoşani.
Dacă în primele ediţii s-a axat mai mult pe o competiţie între cele mai frumoase tinere din liceele municipiului, astăzi ajuns la cea de a XV-a ediţie, putem spune că este un concurs de fapt, între liceele din oraşul Botoşani.

Acest festival este organizat, de la ediţia I şi până in prezent, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.

Ceea ce ne-a determinat să schimbăm denumirea de „Miss Boboc” în „Toamna Bobocilor”, a fost constatarea că în timpul evoluţiei fiecărui liceu, pe lângă concurentele care participau la concursul de frumuseţe,  pe scenă în timpul spectacolului evoluau forţe artistice proprii : dans modern, grupuri satirice, solişti vocali de muzică uşoară şi populară, grupuri de dansatori, grupuri vocal-instrumentale, coordonate cu multă dăruire de către cadrele didactice. Deoarece la ultimele ediţii în licee s-a desfăşurat, în paralel cu fetele şi concursul de „Mister Boboc”, am hotărât ca această acţiune să o transformăm într-un festival-concurs, dându-i titlu de „Toamna Bobocilor”, finalizat într-un spectacol selectiv cu numere artistice din toate liceele participante şi finaliştii pentru a alege, Mister Boboc şi Miss Boboc.

Arhiva Festivalului concurs “TOAMNA BOBOCILOR”

 

*
2 la sută
*
-
Casa de Cultură a Sindicatelor "Nicolae Iorga" Botoşani, Strada Marchian, Numărul 5, 710211.